Rickard Sjöberg won't know what hit him..

Idag har jag köpt utgallrade böcker på östras bibliotek för två krobor styck, och jag ska bli så bildad att det inte vet några gränser. Efter skolan måste jag starta någon slags kampanj för mig själv där jag bevisar att det är möjligt att lära sig saker och få saker gjorde även utan det överhängande kravet från en inlämning/prov. Jag är stört nördig, men det allra värsta med att sluta skolan tycker jag verkligen är att jag typ aldrig kommer lära mig något mer. Det stressar mig jättemycket. Jag känner ju mig själv - först kvällen innan en inlämning (läs natten (läs morgonen)) kan jag få något klart. Mycket som morgondagen kommer se ut, kan jag tippa.  
Anyways, nu har jag iallafall köpt Dikt och tanke I-IV, så jag kan bli en expert på litteraturhistoria om jag vill, några böcker av klassiska författare som Carl Johan Love Almqvist, Selma, Fogelström och Karen Blixen, samt en bok om hur olika konststilar ser ut. Jag tycker mycket om att tänka mig att jag ska läsa de här böckerna, men jag är långt ifrån så kunskapstörstande som jag skulle önska.

Appropå kunskap: dumhet. Appropå dumhet: på busshållplatsen där jag bor satt det idag ett klistermärke från Nationalsocialistisk front! Jag blev totalt chockad. Inte ens typ Sverigedemokraterna, det vore väl illa nog, men liksom fucking nationalsocialistisk front. Isch! Någon som åker samma busslinje som jag går alltså omkring och sätter upp klistermärken med texten: "Trivs du i det nya Sverige?". Under texten var en liten sverigekarta bredvid ett hopklipp av människor med olika etniciteter. Och så deras jävla adress nånstans mörkaste nazistskåne. Helt stört. Jag hann inte pilla bort den innan bussen kom. Lisa föreslog att det kanske vore bättre att sätta upp en liten svarslapp. Typ "Ja tack, jag trivs bra".
Jag har ju mina aningar om vem som kan ha satt upp den..  Några på vår gata, barnen gick på samma skola som jag (vi har haft lite kontakt i den bemärkelsen att de tidigare brukade roa sig med att förstöra vår brevlåda och kasta snöbollar på våra fönster och annat trevligt) har målat sin brevlåda till svenska flaggan som någon sorts statement i ett bråk med en annan grannfamilj där mannen är invandrare. Jeez alltså. Helt sjukt detta. Man får inte glömma hur mycket SD gick framåt i valet.

En annan informationskampanj av det mer välvilligaslaget, om än rätt så roande, är ju den här nya grejen på östra, som de verkligen råsatsar på. Jag tycker alltid det är komiskt när vuxna ska försöka "connecta med kidsen" genom att visa att de "pratar ungdomarnas språk". Men det är ambitiöst, det måste man ge dem.
För de som inte går på östra och är innförstådda med detta är det alltså en kampanj för att "stoppa sabbet" på skolan så att vi kan få trevliga grejer, som typ biljardbord. Sloganen lyder "Det kan bli bättre än nice". Först var det bakgrunden på datorerna (smart drag).  Sedan värsta flashiga upptryckta affischerna. Och idag hade den ena (Hermes?) av vad-deras-tjänst-nu-ska-kallas-killarna på sig en sån T-shirt också. De har ambitioner.

Fina små övergångar mellan ämnena där va?
Nu ska jag fortsätta läsa och missbruka diverse fett, koffein, socker, choklad med mera för att peppa mig själv till en av två uppesittarkvällar. Yaiy. Nu har jag förberett ett försvarstal för wikipedia till religionsredovisningen imorgon. Jag <3 wikipedia så mycket, källkritiker får säga vad de vill!

Kommentarer
Postat av: Tina

Hade han på sig en sån T-SHIRT?! Varför inte använda pengarna till den där dumma kampanjen till vettigare saker än t-shirtar? :S

2007-04-04 @ 20:14:55
URL: http://dirtbag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0