Är det ett flygplan? Är det en försäljre? Är det en volontär?

En sak till appropå Världsbutiken som jag tycker är lite lustig: eftersom jag träffade Linus första gången när jag jobbade i Världsbutiken (det hela var väldigt fint, mer om det en annan gång kanske!) och han berättade om mig utifrån det för sina kompisar kallar tydligen vissa av dem mig för FairtradeAnna. En kväll när träffade vi på en mer avlägsen bekant till honom, och hon bara: jaha, är det du som håller på med fairtrade. Det har tydligen blivit förenat med min identitet. Och det verkar sprida sig, för ett tag sedan stötte jag på en man på universitetet som jag haft att gör med genom butiken, och när jag hälsade utbrast han "Men är det rättvis handel- Anna!". Det tycker jag är schysst, för det låter som ett superhjältenamn. Jag ka etablera mig som FairtradeAnna och låta sy upp en trikådräkt med mantel med rättvisemärktloggan frampå, och så ska jag gå runt i stan och se lite förmer ut sådär, fast samtidigt lite mild och blid, så att folk förstår vad det är frågan om. Jag ser framför mig barn som rycker sina föräldrar lite försiktigt i jackärmarna, pekar på mig och viskar "pappa, vem är det där?". Och föräldrarna, så tagna av situationens storhet att de inte ens förmår att förmana barnen för att de pekar ska svara "det där mitt barn, det är FairtradeAnna, och den som är god mot henne får handla rättvisemärkt choklad".

Ett litet ödmjukt tankesprång, sådär.

Till en enkel tisdag, hälsningar Anna

Vad gör man klockan nästan-nio en tisdagkväll som denna? Jag för min del sitter i en övergiven Världsbutik efter ett styrelsemöte och ägnar mig åt att komma ikapp mailande och ringande. Nu har jag kokat vatten också för att skölja ur kaffekossan från helgens kafferester. Det är en enorm kaffetrmos som liksom är en ryggsäck, med en slang kopplad till sig som man häller kaffe ur. Sjukt bra grej, man ser ut som en ghostbuser i den. Jag ska skaffa en egen sån och lltid gå runt och sälja kaffe till folk sådär lite random.

Annat new and good in life: Fyndade Buffy säsong sju häromveckan, vilket gör samlingen komplett. Ser man på den här bloggen märks det kanske inte (eftersom jag var så totalt Buffyfanatisk sist jag skrev mer regelbundet), men det har verkligen varit total torka i mitt Buffyengagemang sen typ i vintras, men nu råder återigen den där välbekanta febern hemma hon mig och Lisa på Ålidhem. En fix räcker inte, bara.. ett.. avsnitt.. till... till.. till.

Skyll dig själv, för folk vill GÄRNA LÄRA KÄNNA DIG

Vaknade idag med en sån där oförklarad vemodighet som man har vissa dagar, men mer än så: med ett outtömligt behov av att höra Håkans Vi två, sjutton år om och om igen. Besynnerligt, jag undrar var den dök upp ifrån. Länge sedan sist. Det är lustigt hur huden skiljer en från omvärlden. Hur man skulle kunna ta en sån låt och spela upp den för någon och vänta sig att de ska känna det där, känn, känn just hur den där åten känns. Men man kan ju inte komma åt. Jag tänker på något Per Hagman skrev: man kan inte komma närmare än nästan nära. Är det så? Ibland är jag ett med varje träds bark och med alla människorna som kliar sig på armarna och lungt går vidare och jag förstår dem, jag fattar. Ibland är allt nära men inte idag. Idag är min kropp en skarp kontur som avgränsar mig från allt utom musiken: sen vi var sjuuuutto, sjutton år.


RSS 2.0